Яценюк вночі перед звітом тричі приїжджав на Банкову - ЗМІ

П'ятниця, 19 лютого 2016, 12:31

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк тричі відвідував Адміністрацію президента в ніч на 16 лютого – напередодні звіту уряду у Верховній Раді.

Про це йдеться у сюжеті "Кулуарщина" програми "Схеми".

Вперше Яценюк прибув до офісу глави держави на засідання фракції "Блоку Петра Порошенка", хоча в цей самий час у приміщенні Кабміну відбувалося засідання його фракції "Народний фронт". Після цього Яценюк повернувся до Кабміну, де на нього чекали депутати.

Вдруге прем’єр приїхав близько десятої вечора, коли ані журналістів під Адміністрацією президента, ані депутатів відБПП вже не було. Яценюк повернувся до офісу президента, заїхавши на своєму авто через чорний хід, зазначають автори розслідування.

В той самий час в Адміністрації перебувала лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та близький соратник і бізнес-партнер президента Петра Порошенка Ігор Кононенко – журналісти зафіксували, як вони заїжджали та виїжджали з чорного входу.

Втретє автомобіль прем’єра із супроводом повернувся на Банкову вже близько першої ночі.

Наступного дня, 16 лютого, після звіту уряду парламентарі визнали роботу уряду незадовільною, але не відправили у відставку Кабінет Міністрів – забракло 32 голоси.

В тому числі, в останній момент не віддали свої голоси за відставку Яценюка і частина депутатів БПП.

"Яценюк, перебуваючи в Адміністрації президента, ламає всю систему парламентаризму, намагаючись отримати гарантію свого прем’єрства особисто в президента. Вони домовляються", – розповів у коментарі народний депутат з президентської фракції Мустафа Найєм, довідавшись про неанонсовані нічні візити прем’єра до Адміністрації президента.

Схожу думку висловив і позафракційний депутат Сергій Тарута:

"Для всіх зрозуміло – була спланована гра з визнання незадовільної роботи. А коли треба було голосувати за відставку – всі як миші порозбігалися. Зрозуміло, що це була домовленість Банкової і Грушевського".

Наразі Яценюк цю інформацію не коментував, проте 18 лютого прем’єр заявив, що має намір провести ще консультації з президентом Петром Порошенком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування