Росія скликає РБ ООН через плани Туреччини ввести війська в Сирію

П'ятниця, 19 лютого 2016, 21:16

У зв'язку із загостренням ситуації на сирійсько-турецькому кордоні та оголошеними планами Туреччини щодо введення своїх Росія має намір сьогодні ввечері скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Про це йдеться у відповіді офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової на питання представників ЗМІ, опублікованій на сайті відомства.

"Ми стурбовані проходом бойовиків ІДІЛ на сирійську територію та створенням там терористичних баз. Це підриває зусилля по запуску політичного врегулювання в САР (Сирії)", – відзначила вона.

Саме через це Росія хоче скликати засідання Радбезу ООН.

"У зв'язку з цим Росія має намір сьогодні скликати засідання РБ ООН для обговорення цього питання і внести проект резолюції, в якому будуть міститися вимоги припинити будь-які дії, що підривають суверенітет і територіальну цілісність Сирії і йдуть в розріз з резолюцією РБ ООН 2254, а також зусиллями по запуску сирійського мирного процесу", – заявила представник російського МЗС.

В той же час, російська агенція ТАСС повідомила з посиланням на власні джерела в ООН, що засідання РБ ООН буде закритим і має розпочатися о 22:00 за київським часом.

Раніше повідомлялося, що уряди Туреччини і Саудівської Аравії обмірковують варіант проведення наземної військової операції на території Сирії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...