Депутатів у Раді закликали припинити ганебну практику

Вівторок, 2 лютого 2016, 09:20
Депутатів у Раді закликали припинити ганебну практику

Група депутатів закликала парламентарів голосувати одноосібно й лише за себе, а голову Верховної Ради – гарантувати персональність голосувань.

На початку засідання парламенту депутати в джемперах із написом "Голосуємо особисто" оточили трибуну і депутат Віктор Чумак виступив із заявою.

Він нагадав, що 3 роки тому питання "голосуй особисто" об’єднало тодішніх опозиційних депутатів.

"Величезна проблема, коли ми голосуємо за Конституцію, що парламент знову починає порушувати Конституцію, що парламент знову починає порушувати регламент, відбуваються знову неперсональні голосування", - заявив Чумак.

"Я закликаю всіх парламентарів: давайте припинимо цю ганебну практику. Давайте припинимо показувати народу, що ми можемо голосувати, як погані піаністи – за себе і за іншого хлопця", - сказав він.

Перед засіданням в раді вирішили нагадати колегам, що присягали на Конституції, яку ледве не щозасідання порушують кнопк...

Опубліковано Svitlana Zalishchuk 2 лютого 2016 р.

Чумак нагадав спікеру Володимиру Гройсману: "Перед тим, як він став на посаду, він особисто дав гарантії того, що неперсонального голосування в парламенті не буде. Я хочу Вас попросити гарантувати цю обіцянку, щоб не було неперсонального голосування".

Чумак також закликав журналістів і громадськість контролювати, аби парламентарі не голосували за своїх колег.

Гройсман відповів: "Ми найближчим часом запропонуємо систему, яка дозволить ефективно приймати рішення – так, як це практикується в європейських парламентах".

"Далі буде рішення за партіями – щодо підтримки чи не підтримки таких пропозицій. Це питання треба врегулювати", - сказав голова Верховної Ради.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування