Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

КВУ: Вілкул "підкуповує" виборців у Кривому Розі

Вівторок, 2 лютого 2016, 10:29

Комітет виборців України вважає, що Юрій Вілкул, якого хочуть змістити з посади голови Кривого Рогу, підкуповує виборців, надаючи мешканцям матеріальну допомогу.

"27 січня, за два місяці перед повторними виборами міського голови, Криворізька міська рада прийняла рішення про виділення із бюджету міста 50 млн грн для надання матеріальної допомоги місцевим жителям", - повідомляє організація в Facebook.

"Як повідомляється на сайті міськради, виділення коштів є ініціативою міського голови Юрія Вілкула і здійснюється в рамках Програми по соціальному захисту населення. Офіційно кошти спрямовані "для надання матеріальної допомоги окремим категоріям міста у зв’язку з підвищенням цін на комунальні послуги", - зазначає КВУ.

З 1 лютого матеріальну допомогу в розмірі 500 грн зможуть отримати понад 100 тисяч мешканців Кривого Рогу. Серед категорій осіб, яким призначені кошти: непрацюючі пенсіонери, вчителі, лікарі, студенти, працівники бюджетної сфери, ветерани, чорнобильці, одинокі матері та сім’ї, що виховують дітей-інвалідів.

Враховуючи, що така ініціатива реалізовується міським головою напередодні виборів, КВУ "розцінює її як зловживання службовим становищем, використання адміністративного ресурсу та підкуп виборців".

"Уповноважені органи повинні надати належну оцінку діям міського голови та депутатів міської рад", - вважає КВУ.

Там нагадують, що "подібна ситуація мала місце на місцевих виборах 2015 року в Чернігові, де за ініціативи міського голови мешканцям міста виділили понад 20 млн. грн бюджетних коштів в рамках одноразової матеріальної допомоги".

КВУ: у Кривому Розі масово підкуповують виборців 27 січня, за два місяці перед повторними виборами міського голови, Кр...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on Tuesday, February 2, 2016

Як відомо, повторні вибори міського голови Кривого Рогу призначені на 27 березня, виборчий процес стартує 6 лютого.

Відповідний закон 1 лютого опубліковано в газеті "Голос України", відтак він набув чинності, повідомляє "Укрінформ".

Закон "Про позачергові вибори Криворізького міського голови" Верховна Рада ухвалила 23 грудня 2015 року під тиском громадськості й з ініціативи партії "Самопоміч". Президент Петро Порошенко підписав його 30 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування