СБУ проводить обшуки на одеському підприємстві Коломойського

Вівторок, 2 лютого 2016, 11:06

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Києва проводить обшуки в Одесі в офісі компанії "Синтез Ойл", яка входить в групу "Приват" олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на речника СБУ Олену Гітлянську.

"Так, справу веде прокуратура Києва, ми в рамках відкритого ними кримінального провадження виконуємо невідкладні оперативно-слідчі дії", – повідомила вона.

За інформацією джерела агентства в "Нафтогазі", обшук проводиться в рамках кримінального провадження щодо нанесення збитків державній нафтотранспортній компанії "Укртранснафта".

Як відомо, у вересні "Нафтогаз" просив прокуратуру Києва вивчити договір компаній "Укртранснафта" і "Синтез-Ойл" від 2009 року щодо надання послуг з транспортування нафти за маршрутом "Приймально-здавальна дільниця "Одеса" – "Кременчуцький НПЗ" на предмет умисного нанесення збитків колишнім керівництвом держкомпанії на чолі з оголошеним в розшук Олександром Лазорко.

За даними висновків ревізійної комісії, через невигідні контракти "Укртранснафти" з "Синтез Ойл", держкомпанія в 2013-2014 роках отримала 550 млн грн збитків.

В кінці жовтня 2015 року Господарський суд Одеської області не дозволив "Укртранснафті" отримати компенсацію від "Синтез-Ойл" за отримані 312,7 млн гривень збитків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування