Податківці зможуть претендувати на учасника бойових дій

Вівторок, 2 лютого 2016, 13:04

Рада проголосувала за надання права отримати статус учасника бойових дій податківцям, зокрема членам підрозділу податкової міліції ДФС "Фантом".

За прийняття законопроекту 3206 проголосували 236 народних депутатів.

Усього таких осіб, за словами депутата Недави, одного із авторів законопроекту, було 522, проте один загинув, також є поранені.

"Цей законопроект виправляє ситуацію, коли у нас люди задіяні в АТО, але вони не мають статусу учасника АТО. Тому цей законопроект передбачає можливість надання можливості отримати статус учасника АТО підрозділам спецпризначення ДФС, які вели діяльності в районі проведення АТО", - зазначила депутат Альона Шкрум. 

Як сказано на сайті Ради, законом надається статус учасників бойових дій особам рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення АТО центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її  проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення, а також визнаються інвалідами війни зазначені осіби, які стали інвалідами внаслідок вказаних подій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News