У Росії блогера засудили до обов'язкових робіт за проукраїнські пости

Субота, 20 лютого 2016, 10:11

У Росії Залізничний райсуд Єкатеринбурга засудив блогера Катерину Вологженінову, яку звинувачують у екстремізмі, до 320 годин виправних робіт.

Як повідомляють "Грани", згідно з вироком, ноутбук, вилучений у блогера раніше, підлягає знищенню.

Зазначено, що усі пояснення Вологженінової про те, що вона не ставила за мету збурення ненависті і ворожнечі, на думку суду, "спростовуються лінгвістичної експертизою".

При цьому в експертному висновку зустрічаються формулювання на кшталт "розпалювання національної ненависті і ворожнечі по відношенню до добровольців з Росії".

"Підроблений підпис блогера на оформлених слідчими СКР паперах був визнаний судом достовірним. При цьому підпис не співпадав з підписом Вологженінової у паспорті та в інших матеріалах справи. Усі доводи захисту суд визнав "неспроможними", - йдеться у повідомленні. 

Разом з тим одне звинувачення, пов'язане з карикатурою на людину, схожу на президента РФ Володимира Путіна, було знято.

За словами адвоката, вирок буде оскаржений. Захисник підкреслив, що прокурор просила засудити блогера до виправних робіт, але суддя Олена Іванова винесла більш суворий вирок - обов'язкові роботи.

Вирок зустріли вигуками "Ганьба". Прокурора вивели із залу під посиленою охороною.

Як відомо, Вологженінова розміщувала на своїй сторінці у соцмережі матеріали, пов'язані з подіями в Україні: повідомлялося, що темою української кризи жінка зацікавилась влітку 2014-го, "шукала альтернативу офіційній телеверсії подій, читала, "репостила".  

12 грудня 2014 року слідчий обласного главку СКР та оперативник ФСБ і ще ряд осіб проникли в квартиру Вологженінової під виглядом монтерів інтернету. У квартирі пройшов обшук, після закінчення якого блогера відвезли на допит до Залізничного райвідділу СКР. Після закінчення допиту Вологженінову відпустили. 

Федеральна служба безпеки Росії визнала їх екстремістськими. Прізвище Вологженінової було занесено до  списку "пособників терористів" на головній сторінці сайту Федеральної служби фінансо-бюджетного нагляду Росії. 

Слухання по суті справи почалися 27 жовтня 2015 року. Свою провину підсудна не визнала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування