Парубій упевнений, що на Майдані таки були російські снайпери

Субота, 20 лютого 2016, 13:17

Під час трагічних подій в ході Революції гідності і розстрілів активістів взимку 2014 року на Майдані в Києві були присутні російські снайпери.

Таку думку висловив перший віце-спікер ВР, екс-секретар РНБО, керівник Самооборони Майдану Андрій Парубій в інтерв'ю Інтерфакс-Україна

"Наші інформатори під час цих подій говорили про групу російських снайперів, що вони виходять на позиції під охороною СБУ", - заявив Парубій.

За його словами, Росія намагалася "максимально посилити протистояння на Майдані під час Революції гідності".

"Вплив Росії, ФСБ полягало в тому, щоб максимально посилити протистояння, щоб максимально привести до конфліктів на Майдані", - заявив він.

Парубій зазначив, що 18 лютого співробітникам підрозділів міліції та членам організованих злочинних груп видали 1,5 тис автоматів Калашникова "з наказом розстрілювати Майдан".

"Ці автомати фактично так і не заговорили. Якби тоді Майдан не перейшов в активну фазу, нас би там масово розстрілювали", - зазначив віце-спікер.

Як відомо, раніше екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що помічник президента РФ Владислав Сурков керував снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року.

У свою чергу в ГПУ заявили, що вплив представників Російської Федерації на події Євромайдану був, Генпрокуратура досліджує це питання, але  підтвердження участі снайперів РФ у розстрілах на Майдані немає 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News