Російські військові підтвердили ОБСЄ, що бойовики обстрілюють Мар'їнку

Субота, 20 лютого 2016, 13:39
Російські військові підтвердили ОБСЄ, що бойовики обстрілюють Мар'їнку

Представник Російської сторони СЦКК підтвердив місії ОБСЄ те, що бойовики обстрілюють позиції сил АТО в районі Мар'їнки.

Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК Василь Лабай.

За його словами, керівник української сторони СЦКК генерал-лейтенант Андрій Таран 19 лютого відвідав населений пункт Мар'їнка – найгарячішу, за останні дні, точку на Донбасі.

Рішення про поїздку було викликано загостренням ситуації у цьому районі протягом останніх двох днів.

"З огляду на різку ескалацію ситуації в районі Мар'їнки українською стороною СЦКК робилось усе можливе, аби зупинити вогонь бойовиків, режим "Тиші" в період з 16.00 до 22.45 18 лютого вводився нами 20 разів (!!!), з яких лише один, – в 22.45, – мав позитивний результат", - заявив Таран.

Він додав, що українські  офіцери-спостерігі констатують "абсолютне цинічне нехтування з боку бойовиків Мінськими угодами, в основі яких лежить всеохоплююче припинення вогню".

У Мар'їнці Таран зустрівся з представниками СММ ОБСЄ, "під акомпанемент" чисельних вибухів на позиціях українських підрозділів в районі н.п.Красногорівка мін калібру 82-мм, що прилітали з вогневих позицій бойовиків в районі н.п.Старомихайлівка.

представники СММ ОБСЄ і української сторони СЦКК
представники СММ ОБСЄ і української сторони СЦКК
Василь Лабай

Спостерігачі СММ ОБСЄ продемонстрували "свіжі" залишки від 82-мм міни, що були щойно знайдені ними на місці обстрілу бойовиками житлового сектору Мар'їнки.

Одночасно, представники ОБСЄ повідомили керівника української сторони СЦКК про фіксацію ними цинічних обстрілів снайперами бойовиків мешканців Мар'їнки, які протягом кількох днів намагаються здійснювати ремонт даху власного житлового будинку, що був зруйнований внаслідок мінометного вогню з боку бойовиків.

За словами Лабая, в той же час на території ОРДО працював керівник російської сторони Спільного центру, який у присутності спостерігачів СММ ОБСЄ підтвердив наявність "свіжих" гільз від пострілів з гармати БМП-2 на передових позиціях бойовиків у районі н.п. Трудівський.

Крім того, керівник російської сторони СЦКК мав можливість почути обстріли мінометів з боку бойовиків НЗФ, що здйснювалися ними з позицій біля н.п.Старомихайлівка по н.п.Красногорівка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування