Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії ФСБшника-служителя РПЦ судять за шпигунство на користь США

Неділя, 21 лютого 2016, 07:29

Колишнього співробітника відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Євгена Петрина найближчим часом будуть судити за звинуваченням у державній зраді на користь США.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на його адвоката Івана Павлова.

"Матеріали кримінальної справи щодо нашого підзахисного передані в Московський міський суд. Розгляд у справі може початися протягом двох тижнів", - розповів він.

Євген Петрин був затриманий і поміщений в СІЗО "Лефортово" влітку 2014 року. Термін його арешту продовжений до 5 березня.

За даними синодального інформаційного відділу, правоохоронні органи зацікавилися Петриним у зв'язку з його діяльністю, яка передувала роботі в РПЦ. За словами брата обвинуваченого, раніше екс-співробітник московського патріархату працював в російських спецслужбах, звідки звільнився за власним бажанням.

"Євген, будучи співробітником відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату з 2013 року, зустрівся зі службового обов'язку з іноземними особами, яких він запідозрив у шпигунстві на користь США на шкоду інтересам Російської православної церкви, особливо в Україні", - сказав він.

Про цю зустріч брат обвинуваченого доповів на попереднє місце роботи, однак ця інформація не зацікавила спецслужбу. Петрин продовжив самостійно збирати інформацію до тих пір, поки не був затриманий.

Як писав раніше "Коммерсанть", "справу Петрина" засекречено. Обвинувачений заявляв, що є капітаном ФСБ, якого таємно впровадили в апарат Московського патріархату РПЦ збирати інформацію для спецслужб. За його словами, він розкрив шпигунську мережу в московській патріархії, метою якої був розкол між Російською і Українською православними церквами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування