В ОУН заявили, що не причетні до суботніх атак у Києві

Неділя, 21 лютого 2016, 12:54
В ОУН заявили, що не причетні до суботніх атак у Києві

Голова ОУН Богдан Червак заявив, що Організація українських націоналістів не має жодного відношення до погромів у Києві, які відбулися 20 лютого. 

За словами Червака, у цей день бійці ОУН, у тому числі колишні бійці батальйону ОУН, бійці ЗСУ, які перебувають у відпустках і госпіталях були у Миколаєві, де вшанували пам'ять свого бойового побратима, героя Небесної Сотні і України Василя Кіндрацького.

"Вони незабаром дадуть свою оцінку цих подій. Люди, які ж здійснювали погроми, називали себе "батальйоном Коханівського" до ОУН не мають жодного стосунку", - заявив Червак. 

Він додав, що це "далеко не перша спроба використати назву ОУН для компрометації національно-визвольного руху".

"Справжній український націоналіст ніколи не кине бруківку в українця, ОУНівці ніколи не підіграватимуть Кремлю, ОУНівці не ходять у балаклавах", - зазначив Червак. 

Як відомо, 20 лютого учасники ходи до дня вшанування памяті героїв Небесної сотні  закидали філію російського банку "Сбєрбанк Росії" бруківкою, залили зеленкою, розтрощили офіс філії "Альфа-банку" та закидали бруківкою офіс "СКМ" олігарха Ріната Ахметова на вул.Десятинній. Повідомлялося, що участь у погромах брали представники батальйону ОУН.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування