Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко: З людьми у камуфляжі у "Козацькому" говорили, без ультиматумів

Неділя, 21 лютого 2016, 13:33

З представниками "РПС", які перебувають у готелі "Козацький", спілкувалося керівництво Нацполіції Києва і представники МВС, які намагалися переконати їх добровільно покинути приміщення.

Про це, як повідомляє Укрінформ, в ефірі телеканалу "112" заявив речник МВС Артем Шевченко. 

Він зазначив, що правоохоронці "діятимуть відповідно до закону, але водночас жодних силових акцій не буде".

"Будуть переговори, будуть нормальні стосунки. Жодних ультиматумів немає. Я спростовую інформацію про будь-який ультиматум", - додав Шевченко. 

За його словами, вночі з представниками "РПС", які перебувають у готелі "Козацький", спілкувалися начальник Головного управління Нацполіції у м.Києві Андрій Крищенко, заступник глави МВС Сергій Яровий, начальник департаменту патрульної поліції Євген Жуков, комбати добровольчих батальйонів системи МВС, які намагалися переконати добровільно покинути приміщення.

За словами Шевченка, наразі ситуація в цілому у столиці "нормальна і контрольована", співробітники правоохоронних органів "вживають всі законні дії щодо охорони громадського правопорядку".

У свою чергу в Нацгвардії повідомили, що на військовослужбовців НГУ намагаються чинити "деструктивний психологічний вплив".

"Військовослужбовці НГ продовжують нести службу по охороні громадського порядку в столиці в посиленому режимі. Кількість особового складу - достатня для виконання певних завдань. ... Постійно фіксуються спроби деструктивного психологічного впливу на військовослужбовців", - заявили в НГУ.

Як відомо, 20 лютого кількадесят людей у камуфляжі, які представилися членами організації "Революційні праві сили", зайняли актову залу готелю "Козацький" у Києві, де проводили засідання штабу організації". 

Згодом представники "РПС зачитали зі сцени на Майдані "вимоги" до влади і уряду: звільнити політв'язнів, згідно зі списком комітету політв'язнів, "законне відсторонення від влади" президента і уряду та не протидіяти створенню наметового містечка на Майдані.

За словами представників  "РПС", у готелі вони організували "координаційний штаб". Також люди у камуфляжі були на Майдані усю ніч, встановили там наметита анонсували проведення Віча о 17:00 21 лютого

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування