Саакашвілі: Мої амбіції більші, ніж стати прем'єром України

Понеділок, 22 лютого 2016, 10:06

Керівник Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі зізнався, що його амбіції в Україні вищі за посаду прем'єр-міністра.

Про це він заявив в інтерв'ю грузинському телеканалу "Руставі 2", відповідаючи на запитання про те, чи не думає він зайняти крісло прем’єра, повідомляє "Новая газета".

"Мої політичні амбіції в цій країні значно більші, ніж стати прем’єр-міністром. Я прагну встановлення нових правил гри й приходу до влади в Україні нової політичної еліти", - сказав Саакашвілі.

Він вважає, що уряд Арсенія Яценюка має піти у відставку, оскільки у владі необхідна заміна "пострадянських, олігархічних і корупційних" елементів.

При цьому Саакашвілі зазначив, що президент Петро Порошенко виступає за реформи, і саме це є його головною перевагою.

На думку екс-президента Грузії, Україна зараз проходить той шлях, який Грузія пройшла до "революції троянд".

Як відомо, минулого тижня у Верховній Раді не дали достатньо голосів за відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. За це проголосували лише 194 депутати за необхідних 226. Тепер впродовж цієї сесії парламенту дане питання вдруге розглядати не можуть.

Перед цим Порошенко закликав Яценюка подати у відставку. До того ж він закликав генпрокурора Віктора Шокіна – і той подав заяву на звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування