Москаль: на митниці хочуть відновити "інститут смотрящих"

Понеділок, 22 лютого 2016, 11:53

На Закарпатській митниці хочуть відновити "інститут смотрящих".

Про це на своєму сайті пише у понеділок голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"За нашою інформацією, Державною фіскальною службою України готується призначення на посаду заступника начальника Закарпатської митниці такого собі Олександра Гаврилюка, начальника митного посту в Іллічівську (Одеська область) часів Януковича, – заявляє голова ОДА.

За словами Москаля, Гаврилюка звинувачують у налагодженні корупційних схем на Одещині, проти нього неодноразово організовували акції протесту приватні підприємці, митні брокери, громадські активісти.

Наразі така ж акція протесту проводиться і в Ужгороді.

"Призначенням Гаврилюка на Закарпатській митниці фактично хочуть відновити "інститут смотрящих", - наголошує губернатор.

На думку Москаля, основне завдання "смотрящого" – відновити системну контрабанду тютюнових виробів із України в Євросоюз через Закарпатську область.

"На сьогодні 20 фур із сигаретами зібрані в Києві і 10 у Львові, усі вони чекають призначення Гаврилюка й безперешкодного проїзду в країни ЄС", - пише голова ОДА.

Москаль зазначає, що направив урядову телеграму президенту Петру Порошенку, прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, міністру фінансів Наталії Яресько та голові Державної фіскальної служби Роману Насірову з проханням призупинити й скасувати це призначення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування