Оприлюднили повне відео переслідування "шаленого BMW"

Понеділок, 22 лютого 2016, 12:58
Оприлюднили повне відео переслідування шаленого BMW

Радник міністра внутрішніх справ депутат Антон Геращенко оприлюднив повне відео з реєстратора патрульного існпектора Олійника, якого звинувачують в умисному вбивстві пасажира BMW.

Запис він виклав на своїй сторінці в Facebook.

За словами радника глави МВС, всі охочі можуть самі переконатися, наскільки драматичною була погоня за "шаленим BMW" з неадекватним водієм за кермом.

Із запису зокрема випливає, що патрульні багато разів вимагали через гучномовець зупинити машину, яка становила смертельну загрозу для інших учасників руху. Неодноразово попереджали, що вони будуть змушені застосувати вогнепальну зброю.

На повному відео видно, що патрульний Олійник почав застосовувати зброю, стріляючи по задньому лівому колесу BMW і розстріляв всю обойму по колесу.

Також патрульний Олійник повідомляє черговому про всі свої дії із застосування вогнепальної зброї, так як це і передбачають посадові інструкції.

"На відео видно, що ні про яке плануванні умисного вбивства водія і пасажирів BMW і мови бути не може", - зазначає Геращенко.

"Підводячи підсумки, можу з впевненістю сказати, що патрульного Олійника можна звинувачувати в чому завгодно - невмінні точно стріляти на швидкості в 150 км/г по рухомій машині, в перевищенні службових повноважень, в убивстві з необережності, але ніяк не в намірі скоїти умисне вбивство всіх чотирьох пасажирів і водія BMW", - наголошує він.

Геращенко також звинуватив прокуратуру в спотворенні загальної картини інциденту:

За його словами, "прокуратура категорично заборонила поліції публікувати будь-які відео про цей інцидент, як тепер стало зрозуміло, для того, щоб вирізати окремі моменти і показати тільки те, що їй хотілося продемонструвати".

"У прокуратурі є ще кілька годин відео з камер інших поліцейських патрулів здійснювали переслідування "шаленого BMW" і на яких добре видно весь драматизм цієї гонитви, всю безвідповідальність водія BMW, який десятки разів ставив в той вечір під загрозу життя інших людей", - пише також Геращенко .

Він закликав опублікувати ці записи, щоб "кожен, хто хоче, почув як непросто і небезпечно працювати поліцейським і як їх робота потрібна нашому суспільству".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування