Тимошенко знову вимагає скликати Раду, щоб вигнати Яценюка

Понеділок, 22 лютого 2016, 14:08

Фракція "Батьківщина" вимагає від президента України та голови Верховної Ради скликати позачергове засідання Верховної Ради, щоб відправити у відставку уряд.

Про це вона заявила в понеділок на брифінгу в Києві.

"Ми зараз відверто і публічно звертаємося до президента України і голови Верховної Ради з однією вимогою - згідно статті 83 Конституції, де сказано, що позачергова сесія ВР із зазначеним порядком денним скликається одноосібно головою ВР, або на вимогу президента України", - зазначила вона.

"Ми звертаємося зараз згідно зі статтею 83 Конституції негайно скликати позачергове засідання Верховної Ради з одним єдиним пунктом порядку денного - це відставка уряду Яценюка. Для цього є всі підстави і для цього є всі інструменти", - наголосила Тимошенко.

"Ми можемо, згідно з Конституцією України, голосувати звільнення з посади прем'єр-міністра України, що тягне за собою також відставку уряду", - додала вона.

Раніше те саме політик заявляла в ефірі одного з телеканалів. 

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

Після цього Верховна Рада проголосувала за визнання незадовільною роботи уряду у 2015 році. Однак голосів за відставку Кабміну у парламенті забракло.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...