Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна, Франція та ФРН "скоординувалися" перед зустріччю у Парижі

Понеділок, 22 лютого 2016, 22:49

Президент Петро Порошенко та глави МЗС Франції та Німеччини скоординували дії напередодні зустрічі міністрів закордонних справ "Нормандської четвірки", яка відбудеться у Парижі 3 березня.

Про це йшлося у ході зустрічі сторін 22 лютого у Києві, повідомляє прес-служба Порошенка. 

Як зазначається, Порошенко висловив занепокоєння чисельними порушеннями режиму припинення вогню з боку бойовиків, та використанням ними забороненої зброї.

При цьому сторони констатували необхідність політичної волі з боку РФ для зупинення обстрілів. 

Також президент України наголосив на важливості допуску спостерігачів СММ ОБСЄ до всіх ділянок окупованих територій, у тому числі до українсько-російського кордону, та відзначив важливість звільнення усіх заручників, включно з тими, хто незаконно утримується на території РФ.

"Співрозмовники обговорили можливості розміщення на Донбасі міжнародної безпекової місії, як важливої умови підготовки до проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та на основі принципів ОБСЄ", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо,  раніше президент США Барак Обама у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним підкреслив важливість виконання російсько-сепаратистськими силами на сході України зобов'язань згідно Мінських домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування