Савченко проти внесення змін до закону "день за два в СІЗО"

Вівторок, 23 лютого 2016, 08:56

Народний депутат Надія Савченко виступає проти внесення змін до ініційованого нею закону про зарахування дня в СІЗО як двох днів позбавлення волі за вироком суду.

Відповідне звернення до лідера її фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко від 15 лютого оприлюднено у Facebook Надії Савченко, яку незаконно утримують за ґратами в Росії.

"Юлія Володимирівна! Змушена звернутися до Вас з приводу нещодавно прийнятого Верховною Радою закону стосовно день за два в СІЗО (3413)", - сказано в повідомленні.

"І Ви, і я з власного досвіду добре знаємо недосконалість пострадянської судової системи і розуміємо, що її необхідно змінювати на краще", - зазначає Савченко.

Вона зазначає, що задумувала цей закон "як метод прискорення для чесної і ефективної роботи слідства, щоб люди не сиділи по 8 років в СІЗО без суду і слідства, поки хтось там довго думає, як краще сфабрикувати справу проти невинної людини і засадити її для того, щоб показати високі показники розкриття злочинів і видимість ефективної роботи слідства".

"Так, цей закон не міг не відкрити "скриньку Пандори" і для справжніх злочинців, але це означає, що треба було краще працювати, а тепер це стане наукою нам всім", - вважає Савченко.

"Цей закон можна було почати застосовувати до тих, хто ще й досі, на даний час, сидить в СІЗО без вироку, а терміни по розрахунку день за два, вже виходять навіть коли їх осудять по максимальному терміну", - заявляє вона.

"Тим, хто вже відбуває покарання в колоніях за старими законами можна було почати робити перерахунок через рік, як закон набрав силу і показав себе в дії. Якось дуже поспішили виконувати і критикувати", - додає Савченко.

Вона зазначила, "критикувати у нас найкраще вміють, тому я повинна захистити те вірне і розумне, що ми почали робити і повинні довести до кінця".

"Я проти внесення будь яких змін в даний закон і захищаю його в такій редакції, в якій він був прийнятий, навіть знаходячись в цій в'язниці всіх народів – Росії!", - заявила Савченко.

Лист Савченко до Тимошенко
Лист Савченко до Тимошенко
Савченко проти внесення змін до закону
Савченко проти внесення змін до закону "день за два в СІЗО"

Як відомо, 26 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект авторства Надії Савченко, згідно з яким 1 день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку буде рахуватися як 2 дні ув’язнення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування