У Яценюка звітували про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Вівторок, 23 лютого 2016, 11:41

Кабмін у вівторок оприлюднив звіт про виконання Угоди про асоціацію та Порядку денного асоціації Україна-ЄС у 2015 році.

Відповідний звіт було підготовлено Урядовим офісом з питань європейської інтеграції, йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Як зазначається, цей звіт є оцінкою української сторони та базується на інформації, поданій органами державної влади, що залучені до виконання відповідних завдань.

Звіт містить огляд найважливіших заходів та результатів виконання Порядку денного та Угоди про асоціацію, які були заплановані та здійснювались у 2015 році, а також інші важливі події, які стосуються реалізації політики європейської інтеграції.

"Метою звіту є інформування громадян України, представників неурядових організацій, а також міжнародної спільноти, зокрема інституцій ЄС та його держав-членів про прогрес України в реалізації цілей політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Угода про асоціацію та Порядок денний асоціації передбачають, що сторони можуть здійснювати моніторинг та оцінку як спільно, так і окремо кожною стороною.

Варто зазначити, що на відміну від звіту за 2014 рік, нинішній документ не містить оцінок щодо виконання Україною робіт, вказаних в Угоді про асоціацію. Раніше звіт містив посилання на відсоток виконання певних завдань, що дозволяло оцінити успіхи влади у виконанні вимог Асоціації.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування