Росія пропонує Україні взаємне скасування обмеження транзиту

Вівторок, 23 лютого 2016, 19:51

Україна отримала від Російської Федерації офіційне звернення з приводу обопільного зняття обмежень на транзитні вантажні автоперевезення.

Про це повідомив голова Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Леонід Костюченко, коментуючи заяву Мінтрансу РФ про направлення українським урядом відповідного звернення, пише "УНІАН".

"Ми сподіваємося, що завтра домовляться про зняття обопільних транзитних обмежень між Україною і Росією. РФ вже надіслала лист з пропозицією зняти ці обмеження, у міністра (інфраструктури Андрія Пивоварського) вже такий лист є, тепер ми маємо розглянути це питання на засіданні уряду завтра. Якщо вони приймуть, тоді буде розблоковано транзит", - сказав Костюченко.

При цьому він додав, що за клопотанням Асоціації міжнародних автоперевізників Кабмін України спростив процедуру митного оформлення повернення раніше заблокованих на території Росії українських вантажівок, а також прискорив відшкодування податку на додану вартість для постраждалих бізнесменів.

Як відомо, 16 лютого Росія повністю припинила транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Як повідомлялося, міністерство інфраструктури домовилось про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території Росії або в країнах Азії на кордоні з РФ.

Натомість Україна дозволила проїзд по своїй території російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування