У Росії урізають "антикризовий план". Економити будуть і на Кримі

Середа, 24 лютого 2016, 00:52

Виконання антикризового плану обійдеться в 250 мільярдів рублів, однак на його виконання в уряду є тільки 120 мільярдів рублів з антикризового фонду.

Про це пише "Коммерсант".

Глава Мінфіну РФ Антон Силуанов запропонував прибрати з антикризового плану уряду на 2016 рік ряд пунктів в зв'язку з нестачею коштів у антикризовому фонді. Відповідний лист він направив прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву.

Зокрема, Силуанов запропонував скоротити антикризові витрати МОЗ (з 45,8 мільярда рублів до 13 мільярдів) і кошти на підтримку експорту (з 25,3 мільярда рублів до 9 мільярдів), а також відмовитися від субсидування за кредитами промислових підприємств (10 мільярдів) та підтримки промислового машинобудування (21 мільярд).

Крім того, пропонується скоротити витрати на "прийняті рішення" щодо Криму та України, вартість яких у Силуанова оцінили у 17,1 млрд рублів.

З листа випливає, що уряд розподіляв кошти фонду з розрахунку його обсягу в 250 мільярдів рублів, в той час як фактично фонд на даний момент складає 65 мільярдів, до яких в квітні можуть додатися ще 55 мільярдів рублів, незатребуваних в 2015 році.

У листі Силуанов запропонував скоротити витрати з антикризового фонду до 120 мільярдів, а нестачу коштів покрити за рахунок "президентського резерву", який уряд має право витрачати за дорученнями президента, пише "Комерсант". Міністр запропонував використовувати до 130 мільярдів рублів з цих коштів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування