Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розстріл Майдану: екс-главу СБУ Києва почнуть судити у четвер

Середа, 24 лютого 2016, 10:57

25 лютого розпочнеться засідання Шевченківського райсуду Києва у справі за обвинуваченням колишнього глави управління СБУ в Києві та області Олександра Щеголєва.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Висунуте гр. Щеголєву О.Ю. обвинувачення пов’язане з подіями 18-19 лютого 2014 року у центрі Києва", – уточнюється у повідомленні.

Екс-силовику висунуті обвинувачення за чотирма статтями – незаконне перешкоджання мітингам; перевищення влади, яке спричинило тяжкі наслідки; умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого; умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Як відомо, Щеголев, підозрюваний в причетності до вбивств учасників Революції гідності, був затриманий 20 серпня 2015 року і на даний час залишається під арештом. ГПУ 29 вересня 2015 року завершила досудове розслідування та надала для ознайомлення стороні захисту матеріали кримінального провадження.

Досудове розслідування встановило, що цей чоловік разом з колишніми високопоставленими чиновниками з метою розгону мітингувальників з Майдану Незалежності у Києві 18 лютого 2014 року прийняв рішення про проведення працівниками СБУ при підтримці органів внутрішніх справ антитерористичної операції в центральній частині столиці.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування