Яценюк попросив Чумака повернутися в НАЗК. Той відмовився

Середа, 24 лютого 2016, 13:15

Прем'єр Арсеній Яценюк звернувся до позафракційного депутата Віктора Чумака з проханням повернутися до складу Національного агентства з запобігання корупції.

Про це він заявив у середу під час засідання уряду.

Перед цим міністр юстиції Павло Петренко заявив, що для запуску цього агентства необхідно троє його членів, а після звільнення Чумака їх залишилося двоє.

"Таким чином, якщо народний депутат Чумак передумає, відкличе свою заяву, залишиться членом комісії, то ця комісія може почати працювати і ми фактично виконаємо ще один з пунктів безвізового режиму", – сказав Яценюк.

Також Петренко додав, що у середині березня буде дообрано ще двох членів НАЗК і цей орган буде повністю укомплектовано. Він заявив, що Мін'юст готовий негайно оголосити відповідний конкурс.

У свою чергу сам Чумак заявив у коментарі "Українській правді", що відмовляється від пропозиції Яценюка.

"Я підтверджую свою заяву, відкликати її не буду", – сказав він.

За словами депутата, з цього приводу він надіслав прем’єр-міністру два звернення.

"Робити вигляд, що Яценюк їх не бачив… Треба тоді купити нові окуляри", – обурився Чумак.

На уточнення, що прем’єр намагатиметься переконати його повернутися в НАЗК, Чумак відповів: "Немає сенсу".

Також він заперечив слова Яценюка і Петренка про те, що для запуску НАЗК достатньо трьох членів - за його словами, їх має бути не менше чотирьох.

"Для запуску треба не менше чотирьох людей, три людини не можуть обрати голову без конфлікту інтересів. Там потрібно три голоси "за", тому три людини не можуть обрати голову", - пояснив Чумак.

Як відомо, у кінці січня Чумак вийшов з БПП і заявив про відмову працювати в НАЗК.

Перед тим Чумак заявив, що регламентний комітет Верховної Ради проголосував за розгляд парламентом питання про складання ним депутатських повноважень через призначення Чумака до НАЗК – попри те, що цей орган невідомо коли запрацює.

11 грудня 2015 року Кабінет міністрів ухвалив розпорядження щодо призначення на посаду членів Національного агентства з питань запобігання корупції кандидатів, відібраних конкурсною комісією. Конкурсна комісія загалом підтримала трьох кандидатів: Наталію Корчак, Віктора Чумака й Олександра Скопича.

Заповнення трьох із п’яти вакантних посад є достатньою умовою для запуску агентства. 

Олег Шанковський, Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування