Яценюк відсторонив голову Держекспортконтролю за хабар

Середа, 24 лютого 2016, 13:58

Прем'єр Арсеній Яценюк відсторонив голову Державної служби експортного контролю Юрія Терещенка, щодо якого ведеться розслідування про причетність до отримання хабарів.

Про це він повідомив у середу під час засідання уряду.

"Щойно я розпорядження про відсторонення керівника служби експортного контролю. Далі я сподіваюся, що правоохоронні органи доведуть справи до логічного завершення", – сказав він.

Перед цим Яценюк заявив, що президент Петро Порошенко написав йому листа, у якому закликав не зволікати у боротьбі з корупцією і обурився тим, що низка чиновників, впійманих на хабарях, через суди добиваються повернення на посади.

Як відомо, у тому листі мова йшла про голову Державної служби зайнятості Ярослава Кашубу та заступника директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю Сергія Головатого, які були затримані СБУ та ГПУ під час отримання хабарів.

Також було викрито причетність до корупційних дій Терещенка – в ході проведення обшуку за його місцем проживання виявлено частину грошових коштів, які було передано напередодні Головатому у якості хабара.

Однак затримані чиновники, відповідно до судових рішень, вийшли на волю та поновлюються на посадах.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News