Суд покарав офіцерів за недбалість на полігоні під Миколаєвом

Четвер, 25 лютого 2016, 10:48

За недбалість першого заступника і заступника командира батальйону з тилу 53-ї окремої механізованої бригади засудили до 5 діб арешту з утриманням на гауптвахті.

Про це повідомляє військова прокуратура Південного регіону України.

Раніше військовослужбовці 53-ї окремої механізованої бригади скаржилися на незадовільні соціально-побутові умови на полігоні "Широкий Лан".

За втручання військової прокуратури побут бійців у польовому таборі покращився. Зокрема, для них організували миття в лазні, триразове гаряче харчування та ін.

Але прокуратура склала протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ст. 172-15 КУпАП відносно командирів, які відповідали за переміщення та облаштування особового складу на полігоні.

Відтак Миколаївський районний суд Миколаївської області 24 лютого, після розгляду матеріалів по суті, визнав винними у недбалому ставленні до служби начальника штабу – першого заступника командира батальйону 53-ї омбр і заступника командира цього ж батальйону з тилу.

Суд призначив їм покарання у виді арешту терміном 5 діб з утриманням на гауптвахті.

На розгляді в суді перебувають ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені командирами різного рівня – від батальйонної ланки до заступників командувача оперативного командування "Схід".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування