Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина українців підтримують вступ до ЄС – опитування

Четвер, 25 лютого 2016, 11:19

Половина населення України вважає, що країна виграє від приєднання до Європейського Союзу.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"50,3% громадян України вважають, що Україна більше виграє від приєднання до ЄС, 26,1% респондентів вважають, що програє, а 23,6% не змогли відповісти на це питання", – озвучила дані опитування політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" Марія Золкіна в ході презентації дослідження.

За словами Золкіної, основними перевагами від членства в ЄС 38,6% українців вважають можливість вільного пересування людей за кордон, 36,8% – підвищення рівня життя, 33,7% – вільний доступ молоді до навчання в університетах країн-членів ЄС.

Майже кожен четвертий українець (24%) вважає, що членство в ЄС сприятиме проведенню внутрішніх реформ в Україні. 22% опитаних впевнені, що ніяких переваг Україна від членства в ЄС не матиме.

У той же час, основними негативними наслідками від членства в ЄС, на думку населення можуть бути еміграція українців за кордон (33,1%) та погіршення відносин з Росією та іншими країнами СНД (27,5%). Також існує стурбованість, що це призведе до підвищення рівня безробіття (18,2%), втрати російських ринків (17,2%) та зниження рівня життя людей (16,5%). 16,8% респондентів вважають, що жодних негативних наслідків від приєднання України до ЄС не буде.

Дослідження проводилося 14-22 листопада 2015 року в усіх регіонах України, крім окупованих територій. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки становить 2,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...