ЮНЕСКО відмовилася визнавати захоплений Херсонес російським

Четвер, 25 лютого 2016, 13:11
ЮНЕСКО відмовилася визнавати захоплений Херсонес російським

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури не визнає, що музей-заповідник "Херсонес Таврійський" перебуває під відповідальністю Росії.

Про це заявила постійний представник РФ при ЮНЕСКО Елеонора Митрофанова, повідомляє "Інтерфакс".

"На сьогоднішній день ЮНЕСКО не визнає. Було голосування в ООН, поки що Крим не визнаний російським у міжнародно-правовому розумінні цього питання", – сказала Митрофанова в ході відеомосту Москва – Париж в четвер.

"Україна виходить з того, що цей об'єкт культурної спадщини належить Україні, жодні російські закони там не діють, що де-факто не так", – сказала вона.

Вона розповіла, що з переходом під юрисдикцію Росії заповідник отримав гроші, і там проводиться реставрація. Крім того, директор заповідника регулярно направляє в ЮНЕСКО звіти.

Заповідник "Херсонес Таврійський" – велика музейна та науково-дослідна установа. Її загальна площа становить близько 500 га. Основа національного заповідника – музей, експозиція якого відображає дві історичні епохи – античний Херсонес і середньовічний Херсон. До складу заповідника входять давнє городище, ділянки унікальної сільської території міста, так звана хора, а також середньовічні фортеці Чембало і Каламіта.

Музейне зібрання нараховує близько 220 тис. музейних предметів основного фонду та близько 20 тис. предметів науково-допоміжного фонду, які перебувають в сховищах музею. У 2013 році об'єкт "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування