Лукашенко перейменував Путіна на "Дмитра Анатолійовича"

Четвер, 25 лютого 2016, 15:19
Лукашенко перейменував Путіна на Дмитра Анатолійовича
belsat.eu

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переплутав імена Путіна і Медведєва.

Це сталося в четвер під час зустрічі з президентом РФ, коли Лукашенко назвав його Дмитром Анатолійовичем.

Зустріч за участю президентів Білорусі і Росії в розширеному складі почалася близько 15.20 (за білоруським часом) в Палаці Незалежності. До цього Лукашенко і Путін поспілкувалися один на один, пише "Білоруський партизан".

"Шановний, Дмитро Анатолійович", - звернувся Лукашенко до Путіна. Всі засміялися. "Правильно кажете, гроші все там", - пожартував Путін.

РИА Новости з посиланням на джерело в російському уряді вранці в четвер повідомило, що на переговорах буде обговорюватися тема надання Мінську кредиту.

У розмові з журналістами міністр фінансів Білорусі Володимир Амарін на запитання, чи буде обговорюватися ця тема, відповів ухильно: "Подивимося".

У той же час він підтвердив зацікавленість білоруської сторони в отриманні нового кредиту в розмірі 2 млрд. доларів для підтримки золотовалютних резервів в умовах погашення зовнішнього і внутрішнього валютного боргу.

Як відомо, російський президент Путін 25 лютого відвідує з візитом Мінськ, і бере участь у засіданні Вищої державної ради "союзної держави" Білорусі й Росії.

Порядком денним передбачено прийняття бюджету СД, затвердження програми узгоджених дій у сфері зовнішньої політики й обговорення підсумків торгово-економічної співпраці.

Водночас експерти припускають, що Путін приїхав у Мінськ, щоб не випустити контроль ситуації.

"Скасування санкцій, насправді, зміцнило позиції Лукашенка у відношенні Путіна… Путіна, можливо, і змусило приїхати бажання не упустити ініціативи, щоб гра Лукашенка з Європою не зайшла надто далеко", - вважає аналітик литовського Центру східноєвропейських досліджень Лаурінас Кащюнас.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News