Екс-главу СБУ Києва Щеголєва у суді облили зеленкою

П'ятниця, 26 лютого 2016, 06:51
Екс-главу СБУ Києва Щеголєва у суді облили зеленкою
5.ua

Екс-начальника столичного СБУ часів Майдану Олександра Щеголєва, якого підозрюють у причетності до вбивств на Майдані 18-19 лютого 2014 року, облили зеленкою у Шевченківському райсуді Києва, де відбувалося підготовче засідання.

Про це повідомляє 5 канал.

Щойно головуючий суддя оголосив рішення про продовження терміну тримання Щеголєва під вартою до 24 квітня та направлення справи до Апеляційного суду Києва для визначення територіальної підсудності, як один із присутніх, розвідник батальйону "Азов" Максим Ярош, вчинив  акт "озеленення" колишнього СБУшника. Дісталося і адвокатам Щеголєва. 

Екс-силовику висунуті обвинувачення за чотирма статтями – незаконне перешкоджання мітингам; перевищення влади, яке спричинило тяжкі наслідки; умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого; умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Як відомо, Щеголев, підозрюваний в причетності до вбивств учасників Революції гідності, був затриманий 20 серпня 2015 року. ГПУ 29 вересня 2015 року завершила досудове розслідування та надала для ознайомлення стороні захисту матеріали кримінального провадження.

Досудове розслідування встановило, що цей чоловік разом з колишніми високопоставленими чиновниками з метою розгону мітингувальників з Майдану Незалежності у Києві 18 лютого 2014 року прийняв рішення про проведення працівниками СБУ при підтримці органів внутрішніх справ антитерористичної операції в центральній частині столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News