Обама: перемир’я буде "тестом" для Росії і сирійського режиму

П'ятниця, 26 лютого 2016, 07:12

Президент США Барак Обама попередив Росію, що "світ буде спостерігати" за тим, чи виконує Москва узгоджений режим припинення військових дій в Сирії, який має розпочатися 27 лютого.

Про це він заявив на зустрічі в Держдепартаменті США із представниками Ради з питань національної безпеки 25 лютого, інформує "Радіо Свобода".

"Найближчі дні матимуть вирішальне значення, і світ буде спостерігати, чи дотримується перемир’я Росією та її союзниками в Сирії", – сказав Обама.

Американський лідер назвав перемир’я "тестом" для Росії і сирійського режиму на їхню прихильність до більш широкого політичного врегулювання п'ятирічної громадянської війни.

Кампанія з оточення повстанців в районі Алеппо сирійськими урядовими силами за підтримки російських повітряних ударів цього місяця фактично зупинила повноцінні мирні переговори.

Обама не виключив, що бойовики угруповання "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра" (сирійського відділення "Аль-Каїди") продовжать бої у Сирії, оскільки вони є поза переговорами про перемир’я.

Президент США наголосив, що американські військові продовжують зусилля з "безжального" знищення бойовиків угруповання "Ісламська держава" "на всіх фронтах", зокрема у Лівії.

Очікується, що 26 лютого Рада безпеки ООН затвердить резолюцію про перемир’я, розроблену США і Росією.

22 лютого стало відомо, що Вашингтон і Москва погодили план перемир’я в Сирії, яке має набути чинності в суботу, 27 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування