Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Блокування російських фур поновлюється - Тягнибок

П'ятниця, 26 лютого 2016, 09:52
Блокування російських фур поновлюється - Тягнибок

26 лютого ВО "Свобода" поновлює загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України.

Про це повідомив лідер "Свободи" Олег Тягнибок у Facebook, заявивши про "зрадницьку, капітулянтську позицією уряду Яценюка та міністра транспорту Пивоварського".

Його партія вимагає від уряду Арсенія Яценюка "невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати зрадницьке за своїм змістом рішення про поновлення з 25 лютого російського транзиту".

Тягнибок назвав неприпустимим дозвіл російському бізнесу "користуватися українською транспортною інфраструктурою" в час військової агресії РФ проти України, а ідею забезпечити супровід російських фур силами МВС України – неприйнятною.

"Ми вимагаємо від української влади припинити лобіювати інтереси олігархів та російських окупантів в Україні, не застосовувати практику подвійних стандартів щодо агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України", - заявив лідер ВО "Свобода".

26 лютого 2016 року ВО «Свобода» відновлює загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілі...

Posted by Олег Тягнибок on Friday, February 26, 2016

Як відомо, 14 лютого Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, своєю територією у відповідь на блокування в Україні активістами російських вантажівок і затримала кілька сотень машин.

15 лютого Україна у відповідь призупинила транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ своєю територією.

Згодом Росія й Україна домовилися про тимчасове, до 25 лютого, припинення заборони на транзит – для повернення затриманих машин до пунктів призначення.

А 24 лютого міністр інфраструктури України Андрій Пивоворський повідомив, що Україна згодна з пропозицією Міністерства транспорту РФ і з 25 лютого поновлює транзитні автоперевезення для росіян.

Активісти організації "Карпатська січ" одразу заявили, що можуть знову блокувати транзит російських фур через територію України.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування