Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Полторак: Якщо знадобиться мобілізація, вистачить 10-12 тис. осіб

Субота, 27 лютого 2016, 12:52
Полторак: Якщо знадобиться мобілізація, вистачить 10-12 тис. осіб

Україна в перспективі може відмовитися від мобілізації, завдяки істотному збільшенню числа бажаючих служити за контрактом.

Про це брифінгу в Харкові в суботу заявив міністр оборони Степан Полторак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців дає нам оптимізм, що з часом ми взагалі відмовимося від мобілізації, якщо не буде активних бойових дій. Бо якщо раніше ми в місяць набирали 200-300 контрактників, то, тільки за цей місяць, коли ми отримали (підвищене) грошове забезпечення, в військо записалися 9 тисяч осіб. 7 тис.осіб ми вже призвали", - сказав Полторак.

Міністр також повідомив, що завдяки збільшенню кількості контрактників у разі прийняття рішення про чергову хвилю мобілізації, план буде істотно меншим, ніж раніше.

"Якщо у нас (в ході демобілізації, запланованої на березень-квітень) звільняється зараз 45 тисяч особового складу, то зараз навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тисяч, тобто в рази менше, ніж було раніше", - сказав Полторак.

За його словами, розроблена реформа Міністерства оборони, Генерального штабу та Збройних сил України розрахована на 5 років.

"Тут справа навіть не в чисельності збройних сил, не в технічному оснащенні, хоча це теж дуже і дуже важливо. Тут справа в принципах і підходах до побудови нової сучасної армії, яка буде готова захистити країну і, коли прийде час, вступити в Альянс", - додав він.

Пізніше, відповідаючи на питання журналістів, Полторак повідомив, що реформа розроблена спільно з радниками НАТО і провідних європейських країн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування