Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Втрати від блокування російських фур в Україні оцінили у 115 мільярдів

Субота, 27 лютого 2016, 15:43

Україна втратить від блокування російських вантажівок 115 мільярдів гривень.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook глава департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Роман Хміль.

"Груба оцінка втрат - 15 млрд грн транспортних доходів + мінімум 100 млрд грн від продажу наших товарів на експорт. Боюсь, що насправді значно більше, страшно рахувати", - написав він.

За його словами, зупинка російського транзиту для нас, як країни транзитера, яка має суттєву частку доходів бюджету від міжнародної торгівлі та транзитних потоків - це інфраструктурна катастрофа.

"Це призведе до зупинки нашого транзиту до країн Азії та двосторонніх перевезень до РФ. Потім зупиниться залізничний транзит. Далі міжнародні компанії поступово перестануть їздити нашою територією також, бо таким чином ми порушимо міжнародні угоди та їх інтереси. Потім нас виженуть з СОТ та позбавлять підтримки ЄС та США. Як тільки ми перестаємо вести себе цивілізовано, ми перетворюємось в очах наших партнерів на Сомалі, з усіма негативними наслідками", - зазначає Хміль.

Крім того, за його підрахунками, транзит автомобільний через РФ становить 4 млрд грн транспортних доходів плюс 50 млрд грн вартість українських товарів, які таким чином перевозяться до країн Азії.

"Двосторонні автоперевезення до РФ: 2 млрд грн плюс товарообіг. Транзит залізничний: 9 млрд грн + товарообіг", - підсумував він.

Як відомо, 26 лютого лідер ВО Свобода Олег Тягнибок заявив, що акція з блокування руху вантажівок поновилася

Станом на ранок 27 лютого у ВО "Свобода" заявили, що за час акції з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України чернівецькі свободівці зупинили 14 вантажівок

У "Свободі" заявили, що станом на 13:20 у м.Стрий на вул. Галицькій при в'їзді у місто з с.Добряни учасники акції зупинили 30 російських вантажівок: "Деякі фури розвертаються та їдуть у зворотньому напрямку, 15 чекають на стоянці "612 км". 

Також у "Свободі" заявили, що активісти Рівненської облорганізації відновили блокування транзиту російських вантажівок автошляхами области.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування