Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодницький передасть до суду перші антикорупційні справи за кілька днів

Субота, 27 лютого 2016, 19:49
Холодницький передасть до суду перші антикорупційні справи за кілька днів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує передати перші обвинувальні акти в суд на початку березня.

Про це заявив заступник Генпрокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький в інтерв'ю Українським Новинам.

"Десь у першій декаді березня ми плануємо передати перші справи щодо перших суддів", - сказав він.

За його словами, усе залежить від того, як підозрювані будуть ознайомлюватися з матеріалами справ, тобто від тих процесуальних моментів, які можуть вплинути на уповільнення процесу.

При цьому Холодницький висловив сподівання, що завершення формування штату антикорупційної прокуратури відбудеться у травні.

"У середині березня ми плануємо оголосити про початок додаткового конкурсу, потім мінімум 2 тижні займе збір документів для кандидатів. Після цього не менше 3 тижнів потрібно для проведення першого та другого етапів конкурсу, а потім вже співбесіди. Півтора місяці - це той об'єктивно необхідний термін для того, щоб належним чином провести конкурс", - заявив антикорупційний прокурор. 

За його словами, скільки часу займе проведення додаткового конкурсу залежить від того, скільки кандидатів пройдуть перших два етапи і скільки з них будуть допущені до співбесід.

Холодницький нагадав, що вакантними залишаються ще близько 20 прокурорських посад та висловив сподівання, що у додатковому конкурсі на посади прокурорів Антикорупційної прокуратури візьмуть участь не тільки кандидати з системи прокуратури, а й ззовні.

За результатами першого конкурсу на посади прокурорів САП призначено 12 осіб - 11 прокурорів відділів процесуального керівництва і прокурор аналітично-статистичного відділу.

Як відомо, раніше Холодницький допустив повідомлення про підозру екс-нардепу від фракції "Народний фронт" Миколі Мартиненку, нардепу від БПП Ігорю Кононенко та нардепу від "Народного фронту" Сергію Пашинському, а також назвав перспективним кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування