Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО маніпулює інформацією щодо стенограми засідання по Криму - ЗМІ

Неділя, 28 лютого 2016, 02:35
РНБО маніпулює інформацією щодо стенограми засідання по Криму - ЗМІ

Прес-служба РНБОУ у своїй заяві не дала відповідь на питання невідповідностей тексту "стенограми" і фактичних обставин засідання РНБО 28 лютого 2014 року.

Про це пише ZN.ua.

Йдеться про заяву прес-служби РНБО щодо стенограми засідання від 28 лютого 2014 року, в якій спростовується інформація цього ж ЗМІ про те, що вона була оприлюднена зі "скороченнями" і "правками", а також з метою зведення політичних рахунків.

Так, журналісти відзначають, що прес-служба РНБО в своїй заяві не спростовує інформацію щодо присутності на засіданні і виступів колишнього першого заступника Генпрокурора України Голомші та начальника Генштабу ЗСУ генерала Замани, в яких вони пропонували введення надзвичайного та воєнного стану в зв'язку з початком окупації Криму .

При цьому ніяких пояснень того, з якої причини зміст цих виступів не включено в оприлюдненій "стенограмі" засідання РНБО, не надано, хоча ця обставина стала підставою для сумніву щодо повноти опублікованого документа.

Натомість в заяві прес-служби повідомляється, що "М.Голомша і В.Замана ніколи не були членами РНБО після перемоги Майдану і, відповідно, не представляли прокуратуру і Міністерство оборони на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року", і "не будучи членами РНБО, не могли і голосувати за введення воєнного стану, за що проголосував один Голова ВРУ Турчинов".

Суспільству також не пояснено, за якими критеріями в "стенограмі" подані виступи одних нечленів РНБО (Юлії Тимошенко і Андрія Сенченка), і не включені виступи інших нечленів РНБО (М.Голомші і В.Замани).

Без відповіді залишилося і питання чому на копії документа, якщо вона знімалася з оригіналу стенограми засідання 28 лютого 2014 року, немає позначок, датованих цим числом, а є тільки дата зняття копії.

"Головою РНБО є президент України Петро Порошенко. Вважаємо, що суспільство має право почути його точку зору щодо відвертого маніпулювання документами, інформація яких містить державну таємницю, невиправданого їх розсекречення та використання для зведення політичних рахунків", - пише видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування