У Києві назріває черговий будівельний скандал

Неділя, 28 лютого 2016, 15:46

Мешканці мікрорайону "Татарка" заявляють про незаконне будівництво на зсувонебезпечній ділянці по вулиці Нагірній, 25-27.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила ініціативна група ГО "Збережемо Татарку".

За їх словами, будівельні роботи почалися у грудні 2015 року і відбуваються без жодних дозволів.

Донедавна за цією адресою знаходились тенісні корти, а земельна ділянка під ними експлуатувалась ТОВ "Слов’янський дім ФПУ" (за рішення Київради від 26.09.2000 р. №11/988 ці земельні ділянки були надані товариству у довгострокову оренду для експлуатації та обслуговування споруд учбово-спортивної бази).

Ось такі корти були на Татарці. Фото bigtennis.hoo.com.ua

Засновником ТОВ "Слов’янський дім ФПУ" є Федерація професійних спілок України.

Корти. Скриншот з google/map

"У 2015 році тенісні корти знесли і почали рити котлован. Багаторічні дерева вирубали, а ділянку обнесли парканом, подавши документи в Держархбудінспекцію наче це реконструкція. Але забудовник ТОВ "БІК "Березнякижитлобуд" вже розробив і подавав на затвердження проект будівництва комплексу багатоквартирних будинків за даною адресою", - наголосили мешканці.

Нині замість кортів - зрізані дерева і
котлован у кілька метрів завглибшки 

Більше того, за їх словами, відділ продажу забудовника вже анонсував зведення ЖК "Нагірний".

"Ніяких упізнавальних знаків на об'єкті нема. Ніхто не повідомив мешканців району про таке будівництво і не проводив громадських слухань. На звернення місцевого депутата ДАБІ надала відповідь, що містобудівні умови та обмеження на об'єкт не видавались. Це значить, що будівництво тут може вестись тільки незаконно. А реконструкція не потребує такого об’ємного котловану", - наголошують жителі.

Жителі цікавляться - невже для реконстукції кортів треба щось бурити?
 І заганяти на велику глибину палі...

За їх словами, вказана ділянка входить в охоронну історико-культурну та ландшафтну зони, де багатоповерхове будівництво заборонено, та ще й знаходиться у зсувонебезпечній зоні.

Наразі люди почали збирати підписи проти будівництва, та написали звернення до мера Києва Віталія Кличка.

"Це зсувонебезпечний район, а у забудовника – ТОВ "БІК "Березнякижитлобуд" немає ні досвіду роботи на таких небезпечних ґрунтах, ні дозволу від КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт". Ми занепокоєні тим, що нові будинки можуть буквально впасти мешканцям на голови. Через особливості ландшафту існує небезпека підмиву ґрунту та зсуву будинків, які не так давно сталися на Червонозоряному проспекті", - йдеться у зверненні жителів до міського голови.

 Відповідь Департаменту містобудування 

Мешканці Татарки наголошують, що прямого протистояння, як на інших проблемних будівництвах, на цій ділянці поки що нема.

"Але це якраз той випадок, коли його можна уникнути, і не доводити до відкритих зіткнень", - підсумували місцеві жителі.   

"Українська правда. Київ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...