У Росії провели марш проти "державного терору" і Путіна

Неділя, 28 лютого 2016, 16:11

У Санкт-Петербурзі активісти  коаліції "Демократичний Петербург" провели недозволену владою акцію під назвою "Марш проти державного терору".

Як повідомляє "Радіо Свобода", у своєму зверненні організатори акції заявили, що у країні обмежується будь-яка критика курсу влади, право на свободу зібрань, інформації і думок.

За словами організаторів, марш проводиться "напередодні дворіччя початку антиукраїнської військової кампанії Росії і року з вбивства Бориса Нємцова", та присвячений проявам державного терору як в агресивній зовнішній політиці щодо  інших країн, так і у репресіях щодо власних громадян.

"Це сфабриковані показові процеси, оголошення "п'ятою колоною" будь-яких незгодних з "генеральною лінією партії", "викриття" НКО і опозиції, пропаганда ненависті в ЗМІ, погрози і насильство аж до вбивства", - зазначили організатори.

Учасникам акції було роздано чисті аркуші паперу на знак того, что в Росії відсутня свобода слова.

Біля Казанського собору активісти провели одиночні пікети, піднявши плакати з гаслами "Путін - це криза і війна", "Державний терор це анексія Криму", "Державний терор це 3 роки в'язниці і одиночна камера Ільдара Дадіна", "Державний терор це - сталінські вироки Сенцову і Кольченку", "Державний терор це - репресивне законодавство ст. 280 ч.1 КК РФ".

Пікетувальники тримали у руках фотографії Нємцова, прапори України і руху "Солідарність".

Під час акції поліцейські затримали 75-річного інваліда Ігоря Андрєєва за недотримання 50-метрової відстані між пікетами, а також переписали паспортні дані учасників пікету. 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...