Сирійська опозиція звинуватила РФ в порушенні перемир'я

Понеділок, 29 лютого 2016, 03:47

Опозиційний сирійський Вищий комітет з переговорів направив в ООН лист, в якому звинуватив сірійські і російські війська в порушенні перемир'я в Сирії.

Про це йдеться в листі на ім'я генсека ООН Пан Гі Муна за підписом глави ВКП Ріяда Хіджаба, передає "Інтерфакс-Україна".

"З жалем повідомляємо Вам, що ворожі дії, які здійснює Росія, Іран, сирійський режим, іноземні збройні формування і союзні їм найманці проти сирійського народу, не припинилися, незважаючи на набуття чинності перемир'я з 27 лютого", - наголошується в листі.

У ньому стверджується, що російська авіація в неділю завдала 26 ударів по районах, контрольованих опозиційними угрупованнями, які погодилися на припинення вогню.

У своєму листі опозиція стверджує, що удари "привели до загибелі і поранення ще більшої кількості мирних жителів".

ВКП заявляє також, що в неділю вертольоти сирійських ВПС завдали сім ударів по житлових районах, що призвело до загибелі мирних жителів.

"Крім того, було зафіксовано 24 випадки порушення перемир'я шляхом артилерійських обстрілів і п'ять наземних операцій", - говориться в листі.

У зверненні опозиції наголошується, що якщо "сирійський режим і його союзники будуть наполегливо здійснювати порушення, це поставить під загрозу політичний процес, передбачений резолюціями РБ ООН".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News