Кононенко піде з парламенту "хоч завтра", якщо вирішить фракція

Середа, 3 лютого 2016, 11:23

Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко стверджує, що готовий скласти депутатський мандат, якщо так вирішить фракція.

Про це він заявив у середу, коментуючи корупційні звинувачення на його адресу з боку міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

"У мене немає проблем піти з парламенту, я це можу зробити хоч завтра. Якщо буде рішення фракції, то я це зроблю", – заявив Кононенко.

При цьому він відкинув всі звинувачення і заявив, що їх неможливо довести.

"Щодо звинувачень мене немає жодного документу. Його нема, не було і не буде. Це абсолютний антипіар", – вважає він.

"Щодо мене було вже багато заяв, які потім не мали підтвердження. Були "мурзилки" (екс-глави СБУ Валентина) Наливайченка – де вони?! Є якісь питання? Хоч одна міжнародна організація хоч щось відповіла? Далі були звинувачення Корбана. Де зараз Корбан і де його звинувачення, скажіть мені?! Легко звинувачувати людину, яке має позицію і не боїться її висловлювати", – обурився він.

Кононенко також запевнив, що не заважав провести конкурс на посаду голови компанії "Укрхімтрансаміак", яку зараз займає наближений до "сім'ї" Януковича регіонал Віктор Бондик.

"Я завадив провести конкурс? Яким чином! Це повний абсурд декілька місяців тому я особисто спілкувався про це з Абромавичусом і звертав увагу, що до цієї людини (Бондика – ред.) є претензії і є кримінальні справи", – заявив депутат.

Кононенко також заявив, що не нав'язував Абромавичусу підконтрольного собі заступника міністра економіки.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування