Розвідка: Захарченко проводить політичні зачистки в ОРДО

Середа, 3 лютого 2016, 12:50
Розвідка: Захарченко проводить політичні зачистки в ОРДО

Розвідка повідомляє, що ватажок бойовиків окупованої частини Донецької області Олександр Захарченко проводить політичні зачистки на території.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки у середу.

"Лідер так званої "ДНР" Захарченко продовжує здійснювати політичні зачистки та приводити до влади своїх поплічників. Згідно з указом Захарченко від 27 січня 2016 року від обов’язків усунуто "мерів" міст Ясинувата Яненка та Горлівка Храменкова, а на їх місце призначено Павла Губарєва та Кіма відповідно", - повідомили у розвідці.

"З метою підтвердження "легітимності" призначення нових "мерів" до Ясинуватої на мітинг прибув Захарченко, який під час виступу підтвердив своє рішення та зазначив, що незгодних з його вибором громадян буде жорстко покарано", - зазначили в ГУР.

"Такі дії окупантів все частіше викликають невдоволення місцевого населення. Призначення нових "міських голів" викликало хвилю обурення та має тенденцію до переростання в акції масової непокори", - додали в розвідці.

В мережі інтернет дійсно виклали відео, яке підтверджує інформацію про призначення Губарєва та про те, що в Ясинуватій у вівторок відбувся мітинг людей, незадоволених таким призначенням.

На відео видно, як Губареву скандують "Ти тут не потрібен! Їдь звідси", - скандували люди

Губраєва питають, де він був, коли місто "бомбили". Той відповідає, що був у Донецьку. Як відомо, восени 2014 року Губарєв перебував у Ростові-на-Дону.

Губарєв повідомив, що дізнався про призначення 26 січня, а наказ побачив 1 лютого.

Водночас на сайті ватажків бойовиків, на якому зазвичай публікуються "укази" Захарченка, жодного документа про призначення Губарєва немає. Крім того, у таблиці з керівниками міст окупованих територій, напроти Ясинуватої досі значиться прізвище колишнього "мера". Напроти керівництва Горлівки вказаний Храменков.

***

Крім того, у розвідці наголосили, що представникам СММ ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Стаханов, Макіївка, Донецьк та Мануйлівка забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, артилерійських систем та 122-мм РСЗВ "Град".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News