В "Правому секторі" хочуть вибачень військового прокурора

Середа, 3 лютого 2016, 15:05

В "Правому секторі" закликають головного військового прокурора Анатолія Матіоса вибачитися перед бійцями добровольчого українського корпусу або піти у відставку і відзначають, що ДУК ПС "легалізований в очах українського народу".

Про це заявив спікер ПС Олексій Бик на прес-конференції в середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми б хотіли, щоб прокурор Матіос або вибачився перед нашими бійцями, або визнав себе профнепридатним, некомпетентним і пішов у відставку", - сказав Бик.

Він вважає, що висловлювання Матіоса про бійців ДУК є фактично заявою про те, що вони "бандити і якісь незаконні збройні формування".

Бик зазначив, що ще з весни 2014 добровольці, виконуючи свій конституційний обов'язок, пішли зі зброєю в руках захищати Україну в умовах збройної агресії проти країни.

У свою чергу член проводу "Правого сектора", командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький зазначив, що нинішня влада вже "давно почала переслідування бійців ДУК та інших добровольчих підрозділів, які навіть є офіційними і легітимними".

На його думку, ДУК не потребує якоїсь легалізації, тому що він легалізований, насамперед, "в очах людей". "Якби ми були нелегальними, то ніхто б не допомагав нашим підрозділам", - додав він.

Стемпіцький нагадав, що в 2015 році йшли певні переговори щодо водіння ДУК в Збройні сили, але, за його словами, це пропонувалося на таких умовах, коли добровольчий український корпус просто б "розчинився в них", на що не були згодні командири і бійці ДУК, які хотіли повністю зберегти всю організаційну інфраструктуру.

Як відомо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що за всіма юридичними ознаками, ДУК "Правий сектор" є незаконним збройним формуванням, і наполягав, що за їхнє роззброєння відповідає МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування