Кононенко хоче зустрітися з Абромавичусом

Середа, 3 лютого 2016, 16:10
Кононенко хоче зустрітися з Абромавичусом

Народний депутат Ігор Кононенко запрошує міністра економіки Айвараса Абромавичуса на засідання фракції БПП.

Про це він сказав в коментарі 112 каналу.

"Я хотів би поспілкуватися в рамках фракції з паном міністром і відповісти як на запитання фракції, так і на запитання пана міністра. Це можна зробити в рамках обговорення його роботи чи окремої теми", - сказав Кононенко.

Він також заявив що немає інтересів у жодній держкомпанії.

Кононенко також зазначив, що не зустрічався із президентом Порошенко після сенсаційної заяви Абромавичуса.

Він назвав деякі позитиви в роботі міністерства економіки і окремо зупинився на недоліках у роботі Абромавичуса. " Це безумовно – 100% завалення оборонного замовлення, відсутність секторальних реформ.

Відповідаючи на запитання журналіста, Кононенко заявив, що не лобіював жодного призначення в ДК "Укрхімтрансаміак", про що раніше заявив Абромавичус.

Натомість він розповів, що справді мав розмову із міністром щодо керівництва цієї компанії.

"Дійсно влітку минулого року чи декілька місяців тому у нас було спілкування з Абромавичусом на тему законів у міністерстві. Я звернув увагу на те, що у цьому підприємстві працює людина, у минулому пов’язана із кланом Януковича, що відносно цієї людини порушені кримінальні справи. І дійсно, на мій погляд, є репутаційні ризики щодо міністерства і його особисто, коли така людина очолює велике підприємство. Щодо будь-яких кандидатур та призначень мови не було", - сказав він.

Крім того, як повідомила прес-служба НАБУ повідомила, що Кононенко звернувся до них із заявою, в якій попросив розслідувати звинувачення Абромавичуса. НАБУ додало цю заяву до уже провадження, яке уже встигло відкрити за заявами міністра.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

За словами Абромавичуса, Кононенко протягом року лобіював своїх людей на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак", в якій мав свої інтереси.

"Замість того, щоб допомогти мені скинути регіонала Бондика, завів своїх людей, які в результаті спільно управляють цим підприємством", – заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування