Фракція БПП поскандалила і не вимагатиме від Кононенка складання мандату

Четвер, 4 лютого 2016, 12:48

Фракція БПП відмовилась вимагати від депутата Ігоря Кононенка скласти мандат, що не компрометувати політичну силу.

Про це "Українській правді" повідомили співрозмовники у фракції.

На засідання так і не прийшов Абромавичус, був також відсутній і сам Кононенко.

За словами співрозмовників, депутат Єгор Фірсов обурився, чому немає кримінальних справ щодо Кононенка попри те, що є звернення антикорупційного комітету, його заяви до НАБУ і поліції, а проваджень немає.

Крім того, Фірсов запропонував Кононенку скласти мандат, щоб не підставляти фракцію під удар. Аплодував пропозиції лише нардеп Сергій Лещенко.

За словами співрозмовника, за пропозицію Фірсова проголосували лише 10 осіб.

Також на засіданні стався конфлікт між лідером фракції Юрієм Луценком та нардепами Мустафою Найємом та Сергієм Лещенком.

"Мустафа заявив, що той, хто мовчить і нічого не каже – той корупціонер", - сказав співрозмовник.

За словами співрозмовників, Найєм заявив, що фракція має визначитися зі своєю публічною позицією з приводу конфлікту між Кононенком і Абромавічус.

Він пояснив це тим, що якщо фракція не дасть публічну оцінку обом учасникам конфлікту, всіх депутатів БПП вважатимуть корупціонерами і тими, хто покриває корупцію, оскільки немає реакції на заяви про Кононенка.

Найєм також заявив, що нинішня поведінка фракції нічим не відрізняється від дій пропрезидентських фракцій за всю історію - від Нашої України до Партії регіонів.

У відповідь на ці пропозиції Луценко перебив і почав кричати. "Давайте зробимо правило, що всі лисі - корупціонери", - невдало пожартував Луценко.

"Другим питанням, через яке посперечалися Найєм і Луценко, була заява Мустафи, що напередодні на стратегічній раді в АП знову було прийнято рішення, що Яценюк залишається прем'єром. Він обурився, чому це вирішується в АП а не в парламенті", - розповів співрозмовник.

У відповідь на це Луценко заявив, що це неправда. При цьому Найєм наполягав, що саме так і було і обурювався, що Луценко не розповів про те, що було на стратегічній раді в АП.

"І потім президент і прем'єр будуть вимагати від фракції підтримати склад Кабміну, законопроекти і бюджет кабміна. Вони свідомо роблять все, щоб не отримати підтримку фракції і парламенту. Якщо вирішують там, нехай там і домовляються і самі там голосують", - процитував обурення Найєма співрозмовник УП.

Дійшло до того, що Луценко попросив їх вийти з зали і не зривати засідання фракції.

Депутат Мустафа Найєм підтвердив УП, що дійсно на засіданні був конфлікт. "Але він вичерпаний", - сказав Найєм.

Водночас на засіданні фракції прийняли рішення звернутися до НАБУ, не голосувати за відставку Абромавичуса, поки не буде звіту уряду.

Крім того, фракція вирішила запросити Абромавичуса на своє засідання повторно.

Як відомо, засідання фракції БПП розпочалося ще вранці і було присвячене конфлікту Абромавичуса і Кононенка.

Мы снова громко спорили на заседании БПП. Руководству фракции почему-то все время хочется провести водораздел между теми...

Опубликовано Mustafa Nayyem 4 февраля 2016 г.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...