Керрі: російські бомби вбили велику кількість жінок і дітей в Сирії

Субота, 6 лютого 2016, 04:15

Росія бомбардує жінок і дітей в Сирії.

Про це зявив державний секретар Сполучених штатів Америки Джон Керрі, повідомляє CNN.

"Росія піддає сирійські міста неточним авіаударам, використовуючи "тупі бомби", - сказав Керрі

"Росія представила конструктивні пропозиції щодо припинення вогню. Але якщо це тільки розмови, заради розмов при яких продовжитися бомбування, ніхто не буде з цим згоден", - сказав держсекретар.

Раніше Керрі заявляв, що відповідно до резолюції ООН #2254, всі учасники переговорів по Сирії повинні припинити вибухи та інші напади на цивільних осіб, але ця норма була порушена 31 січня, коли "терористичні бомбардувальники атакували святиню в Дамаску, вбивши десятки людей".

Також, про масову загибель цивільних у Сирії заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

"Росія спочатку повинна пояснити вбивство людей на території Сирії, у співпраці з режимом (Асада – ред.), кількість яких вже досягла 400 тисяч людей", - сказав турецький президент.

Як відомо, Організація Об'єднаних Націй оголосила про початок перших за останні два роки мирних переговорів щодо ситуації в Сирії, незважаючи на бойкот з боку сирійської опозиції.

Переговори у женевському форматі - Москва, Вашингтон, Анкара і Ер-Ріяд, які мали початися у понеділок, було перенесено на  29 січня через розбіжності у питанні про склад учасників.

Туреччина погрожувала не брати участь у дипломатичних зустрічах, якщо курдська опозиційна партія "Демократичний союз" (PYD) з Сирії стане учасником переговорів.

У свою чергу глава МЗС РФ Сергій Лавров наполягав на тому, що переговори по Сирії за підтримки ООН не будуть успішним, якщо на них не запросять представників курдів.

30 січня делегація у складі керівників опозиції мала вирушити до Женеви, щоб оцінити серйозність намірів сирійського уряду щодо виконання її вимог, які могли б дозволити опозиції розпочати мирні переговори з врегулювання конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News