Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зустріч Контактної групи хочуть перенести: бойовики не тримають угоди

Субота, 6 лютого 2016, 09:13
Зустріч Контактної групи хочуть перенести: бойовики не тримають угоди

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську варто проводити не 10 лютого, а лише після зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки.

З такою пропозицією до спецпредставника діючого голови ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка звернувся представник України у контактній групі Леонід Кучма.

Як повідомила речниця Кучми Дарка Оліфер, за словами Кучми, це пов'язано з продовженням недотримання режиму тиші з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей, з відсутністю прогресу щодо звільнення заручників і виконання інших пунктів Мінських домовленостей.

"Вважаю за доцільне провести чергове засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську тільки після зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандське четвірки", - зазначив Кучма. 

Як відомо, зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" заплановано на 13 лютого, на якій глава МЗС України Павло Клімкін має намір підняти питання щодо переговорів про деокупацію Криму. 

За словами Клімкіна, формат переговорів з деокупації Криму не матиме нічого спільного з "нормандським форматом", що передбачає врегулювання конфлікту на Донбасі.

6 лютого у штабі АТО заявили, що за минулу добу проросійські бойовики 84 рази порушили режим тиші, обстрілюючи позиції українських військ на Донецькому та Маріупольському напрямках.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування