Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син путінського олігарха сподівається, що США знімуть санкції у вересні

Субота, 6 лютого 2016, 17:13

Старший син Бориса Ротенберга - Роман, який у липні 2015 року потрапив під санкції США, розраховує, що Штати знімуть з нього санкції до старту Кубка світу з хокею, який пройде в Торонто з 17 вересня по 1 жовтня 2016 року. 

Про це Ротенберг заявив агентству "Р-Спорт", пише РБК.

"Через санкції я не можу літати в США, але ми ведемо діалог, спілкуємося з нашими колегами. Спорт має бути поза політикою. Сподіваюся, до Кубка світу це питання вирішиться позитивно", - заявив він.

Як відомо, Роман Ротенберг - громадянин Фінляндії та Росії, є віце-президентом хокейного клубу СКА та першим віце-президентом Федерації хокею Росії.

Також Ротенберг є співвласником хокейної команди Jokerit, головним власником "Глобен-Арени" та компанії Långvik Capital, яка також була включена до списку санкцій.

США і Євросоюз включили Аркадія Ротенберга та його брата Бориса - мільярдерів, яких вважають друзями Путіна по секції дзюдо, до списку санкцій навесні 2014 року.

В кінці вересня фінансова поліція Італії заарештувала активи Ротенберга в цій країні вартістю близько 30 млн євро, в тому числі кілька вілл і готель.

У відповідь на це в Держдумі ініціювали закон про те, що заарештовані в рамках санкцій активи російських громадян за кордоном будуть компенсуватися з російського бюджету. Документ був прозваний "законом Ротенберга" .

Сім'я Ротенбергів, до якої входять троє учасників списку Forbes - соратник президента РФ Володимира Путіна Аркадій Ротенберг, його син Ігор Ротенберг і брат Борис Ротенберг - за рік втратила лідерство в рейтингу найбагатших сімейних кланів Росії за версією Forbes.

Щоб обійти санкції брати почали передачу своїх активів синам. Ігор Ротенберг отримав від батька акції "Мостотресту", "Газпром буріння" і "ТПС Нерухомості".

Старший син Бориса Ротенберга Роман, який в липні 2015 року також потрапив під санкції США, викупив у дядька, батька і мільярдера Геннадія Тимченко контроль у фінській Arena Events, що володіє 49% хокейного клубу "Йокеріт".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування