ДПСУ перевірить, чи беруть хабарі на адмінкордоні з Кримом

Субота, 6 лютого 2016, 20:32

Держприкордонслужба України взяла до уваги заяву Кримської правозахисної організації щодо випадків вимагання неправомірної вигоди за перевезення товарів від громадян, які перетинають адмінкордон між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомили у ДПСУ 6 лютого.

"За даним фактом буде здійснено відповідну перевірку та вжито усіх необхідних заходів, аби запобігати таким ганебним вчинкам", - заявили у Держприкордонслужбі.

Разом з тим у ДПСУ звернулися до  усіх громадян: у разі вимагання від вас хабара "ні в якому разі не погоджуватися і одразу телефонувати на гарячу лінію "Довіра" за номером телефону (044) 527-63-63".

"За взяття хабара, як і за спробу дачі, передбачено кримінальну відповідальність.Звертаємося до усіх учасників руху не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, впливати на прийняття правового рішення правоохоронцями", - заявили прикордонники.

Як відомо, раніше керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що дія постанови про обмеження найменувань та обсягів товарів і особистих речей громадян, які дозволяється перевозити з Криму на материк і назад, породила корупційні схеми на адмінкордоні з півостровом та незаконне стягування коштів з громадян: у середньому хабар за те, щоб вивезти з Криму свої речі, становить від 400 до 600 доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування