У Криму борються з АЧС, до Севастополя заборонили везти м'ясо

Неділя, 7 лютого 2016, 15:11

На території Криму у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней оголошено карантин, до Севастополя заборонили ввезення не лише продуктів свинарства, а й птаів з районів, уражених АЧС.

Про це пише Крим. Реалії з посиланням  на російський "уряд" Севастополя.

Також у місті заборонено проведення ярмарків, виставок та інших заходів, пов'язаних з пересуванням та накопиченням тварин.

"Влада" міста заявляє про плани провести переоблік свинопоголів'я в тваринницьких і особистих підсобних господарствах, аби запобігти виникненню осередку африканської чуми свиней у регіоні.

Спільно з правоохоронцями у Севастополі організовано перевірки автотранспортних засобів, що здійснюють доставку живих тварин і продукцію тваринного походження на територію міста.

Окрім того у Керчі Росспоживнагляд  та силові структури планують створити бригади для цілодобового контролю за торгівлею в місті, пишуть Новости Крыма.

Повідомляється, що у місті будуть введені "жорсткі заходи з припинення стихійної торгівлі продуктами харчування і заборона на торгівлю свининою на ринках".

Наприкінці січня осередок захворювання виявили на території селянсько-фермерського господарства "Мартінс" у Роздольненському районі Криму.

5 лютого російська "влада" півострова повідомила про новий осередок – у с.Ароматне Білогірського району. Повідомлялося і про виявлення африканської чуми свиней в Криму не лише у домашніх свиней, а й у кабана в дикій природі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування