Російський пропагандист Кисельов назвав "Бі-бі-сі" смітником

Понеділок, 8 лютого 2016, 00:05

Російський телеведучий Дмитро Кисельов назвав мовну корпорацію "Бі-бі-сі" смітником.

Про це він сказав в ефірі передачі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1", коментуючи фільм британського медіа про конфлікт Росії і НАТО в країнах Балтії, передає RNS.

"В кінці 80-х - початку 90-х я, як і багато моїх колег, вважав журналістський стандарт BBC еталонним, на нього тоді і рівнялися. Втрата ілюзій відбувалася поступово і через внутрішній опір. І тепер уже без варіантів - BBC просто смітник, спалили себе, внутрішній стандарт - бруд", - сказав Кисельов.

"Вони весь час обговорюють Путіна і намагаються моделювати його "хижацький" апетит", - каже Кисельов. Ведучий звинувачує BBC в "прямій підробці" - у фільмі телекомпанії в грузинську кампанію саме російські війська є ініціаторами воєнних дій.

У фільмі, який був показаний на телеканалі BBC Two 3 лютого, розповідається про вигадані події. За сюжетом в російськомовній провінції Латгалія на сході Латвії починаються заворушення і місцевий мер проголошує референдум про широку автономію. Люди в формі без розпізнавальних знаків, що проникають з Росії, допомагають сепаратистам встановити контроль над Даугавпілсом та іншими містами. Потім в справу втручається російська армія.

Союзники Латвії по НАТО в фільмі спочатку сперечаються про відповідні дії, а потім США застосовують проти Росії ядерну зброю, почавши Третю світову війну. Великобританія в фільмі показана як країна, яка виступає проти застосування зброї масового знищення.

Посольство Росії в Латвії, в свою чергу, опублікувало заяву глави дипмісії Олександра Вешнякова на своїй сторінці в Facebook. У ньому він назвав стрічку провокацією, заявив про відсутність в Латвії проросійських сепаратистських організацій, а також припустив, що метою "Бі-бі-сі" було включення "в інформаційну війну з метою демонізації Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News