Австрійські ЗМІ відреагували на історію хворого українця

Понеділок, 8 лютого 2016, 11:27

Австрійські ЗМІ відреагували на історію 17-річного важкохворого українця Максима Стасіва, якому відмовили у запланованій операції в клініці Інсбрука.

"Державну лікарню Інсбрука жорстко розкритикував посол України у Відні Олександр Щерба: нагальне лікування смертельно хворого українця не склалося через непереборні фінансові перешкоди з боку Інсбрука. Підліток тепер буде лікуватися в Індії", - пише видання Krone.

Лікарня Інсбрука вимагала переведення 250 тисяч євро на рахунок лікарні, 250 тисяч євро у формі банківської гарантії від австрійського банку та повернення 61 тисячі євро боргу за попередніх українських пацієнтів.

У коментарі виданню derStandard представник клініки підтвердила всі вище перелічені умови та наполягає, що всі вони відповідають австрійським законам.

"Розрахунок витрат виробляється відповідно до положень австрійської системи фінансування медичних закладі. Зазначені суми – це не фантазії, вони випливають з вартості операції і попередньо розрахованої невизначеності, яка може привести до істотного збільшення витрат", - пояснила вона.

Як повідомлялося, 17-річному важкохворому українцю Максиму Стасіву, що потребував термінової пересадки кишківника, в клініці Інсбруку відмовили у запланованій операції, вимагаючи оплатити борги інших пацієнтів, а також домоглися невидачі йому візи з метою лікування.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News